Virgin Media O2 nadert multi-gig-doel met 2,2 Gbps-proef

Virgin Media O2 ligt op koers om de beschikbare breedbandsnelheden op haar bestaande kabelnetwerk te verdubbelen, na een paar praktijktesten die 2,2 Gbps opleverden.

De operator zei in een persbericht dat de tests die in Edinburgh en Birmingham zijn uitgevoerd, gebruik maakten van DOCSIS 3.1-technologie naast de Hub 4-router van Virgin Media O2, die standaard wordt aangeboden aan klanten die zijn 1 Gbps-service gebruiken. De downloadsnelheden van 2,2 Gbps zijn geverifieerd met behulp van meetinstrumenten van breedbandanalysebedrijf SamKnows.

Volgens het meest recente Home Broadband Performance Report van de Britse telecomtoezichthouder Ofcom bedroeg de gemiddelde snelheid van residentiële breedbanddiensten in het land in maart 2021 50,4 Mbps. Kabelverbindingen leverden een gemiddelde snelheid van 111,1 Mbps, de verslag doen van dat is genoteerd.

Jeanie York, CTO van Virgin Media O2, zei in een verklaring dat de operator “altijd op zoek is om verder en sneller te gaan”. De laatste proeven zetten “deze toewijding aan innovatie om in actie, demonstreren de ware kracht van ons netwerk en maken ons klaar voor de technologie van morgen”, voegde ze eraan toe.

In juli kondigde de exploitant plannen aan om zijn volledige netwerk tegen 2028 te upgraden naar full fiber-to-the-premises, maar benadrukte hij plannen om zijn kabelnetwerkcapaciteiten in de tussentijd te “onderhouden en ontwikkelen”. Destijds stelde het zich specifiek als doel om snelheden van meer dan 2 Gbps te leveren. De DOCSIS 3.1-standaard kan downloadsnelheden tot 10 Gbps ondersteunen, maar het is onduidelijk of Virgin Media O2 upgrades zal nastreven die verder gaan dan 2,2 Gbps gezien de geplande glasvezeluitrol.

GERELATEERD: Ofcom-rapport dempt de mijlpaal van 10 miljoen gigabit thuis van Virgin Media O2

De afgelopen maanden heeft Virgin Media O2 gewerkt om gigabit-service over het hele netwerk mogelijk te maken. In augustus waren snelheden van 1,1 Gbps beschikbaar voor meer dan 8 miljoen huishoudens, wat neerkomt op meer dan de helft van de voetafdruk van 15,5 miljoen huishoudens. In september was dat cijfer gestegen tot 10 miljoen, en eerder deze maand had de operator zei Gigabit-snelheden waren beschikbaar voor 12,8 miljoen huishoudens.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart