Google richt zich op telecombedrijven met nieuwe gedistribueerde cloudinfrastructuur

Google heeft een nieuwe reeks Distributed Cloud-oplossingen onthuld die zijn ontworpen om zijn infrastructuur uit te breiden over verschillende locaties, gericht op telco’s met een edge-aanbod dat in staat is om 5G-netwerkfuncties uit te voeren, evenals bedrijfsapplicaties die dichter bij gebruikers staan.

Het nieuwe portfolio omvat twee eerste aanbiedingen: het eerder genoemde Google Distributed Cloud Edge-product gericht op telco’s en Google Distributed Cloud Hosted, dat bedoeld is voor publieke en commerciële klanten die moeten voldoen aan strikte vereisten op het gebied van gegevensresidentie, beveiliging of privacy. Beide worden volledig beheerd en omvatten hardware- en softwareoplossingen, inclusief kunstmatige intelligentie en analysemogelijkheden.

Tijdens een mediabriefing zei Google Cloud’s VP en GM van Open Infrastructure Sachin Gupta dat het de bedoeling is om “klanten te laten focussen op applicaties en zakelijke initiatieven in plaats van op het beheer van hun onderliggende infrastructuur. Met andere woorden, ze laten de complexiteit gewoon aan ons over.”

Het op Anthos gebaseerde Distributed Cloud-aanbod kan worden uitgevoerd in het Google-netwerk van meer dan 140 netwerk-edge-locaties, aan de operator-edge, de customer edge of in datacenters van de klant, afhankelijk van de behoeften van de klant.

Gupta zei dat het Distributed Cloud Edge-product operators in staat stelt om 5G-kern- en radiotoegangsnetwerkfuncties dichter bij gebruikers uit te voeren, waardoor ze de latentie kunnen verminderen en “hun zakelijke klanten hogesnelheidsbandbreedte kunnen bieden, met privé 5G en gelokaliseerde compute.” In een blog, voegde de directeur de eerder aangekondigde productontwikkelingen toe met Ericsson en Nokia om cloud-native netwerkapplicaties te leveren.

GERELATEERD: Google Cloud, Ericsson-team om nieuwe 5G, edge cloud-applicaties te leveren

Het Distributed Cloud Hosted-product is ondertussen een uitbreiding van een initiatief voor digitale soevereiniteit dat Google vorig jaar aankondigde om tegemoet te komen aan de behoeften van Europese klanten. Om te voldoen aan de vereisten voor gegevensresidentie en beveiliging, maakt het aanbod gebruik van een lokaal controlevlak om het beheer van infrastructuur, API’s en tooling mogelijk te maken. Tijdens de briefing presenteerde Gupta het als een “veilige manier om implementaties op locatie te moderniseren zonder enige verbinding met Google Cloud.”

Google Distributed Cloud Edge is nu beschikbaar als preview-versie, en Google Distributed Cloud Hosted is ingesteld om in de eerste helft van 2022 als preview-versie beschikbaar te zijn.

Wolkemissies

De techgigant onthulde ook een nieuwe Carbon Footprint hulpmiddel die is ontworpen om bedrijven te helpen bij het volgen en rapporteren van koolstofemissies die verband houden met hun cloudgebruik. Jen Bennett, technisch directeur bij Google’s Office of the CTO, zei tijdens de briefing dat de tool klanten in staat stelt om cloud-emissies in de loop van de tijd “per project, product en regio” te volgen.

Ze voegde eraan toe dat de Active Assist Recommender-functie van Google Cloud is bijgewerkt met een nieuwe duurzaamheidscategorie om bedrijven te helpen bij het identificeren van koolstofemissies die verband houden met inactieve projecten.

“Met groeiende eisen voor ESG-rapportage, zoeken bedrijven naar manieren om hun werknemers, hun besturen en klanten hun voortgang ten opzichte van de klimaatdoelstellingen te laten zien”, aldus Bennett. “Klanten kunnen deze gegevens gebruiken voor rapportage, interne audits en CO2-reductie-inspanningen.”

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart