Wat is het voordeel van een sim only abonnement?

Veel mensen hebben dure abonnementen voor hun mobiele telefoon. Ze kiezen voor deze abonnementen omdat ze graag iedere paar jaar een hippe smartphone willen hebben. De kosten van zo’n smartphone lopen al snel richting de duizend Euro. Je kunt ook kiezen voor een sim only abonnement kiezen. Wat de voordelen daarvan zijn zullen we je uitleggen.

Wat is een sim only abonnement?

Zoals de naam al zegt, is sim only een abonnementsvorm voor je mobiele telefoon, waarbij je alleen een simkaart ontvangt. Er is bij een sim only abonnement dus geen toestel inbegrepen. Hierdoor is het abonnement veel goedkoper. Je moet natuurlijk wel zelf voor een toestel zorgen, of je oude blijven behouden.

De voordelen van sim only

Het grootste voordeel van een sim only abonnement is dus, zoals we hierboven al zeiden, de prijs. Je bent vele malen goedkoper uit dan met een standaard abonnement inclusief smartphone. Een abonnement met zogenaamd gratis toestel bestaat namelijk niet. De kosten van de telefoon zijn gewoon verrekend in het abonnement. Bij dure toestellen wordt je abonnement bovendien geregistreerd bij het BKR. Mocht je een hypotheek willen afsluiten, kan je daardoor minder lenen.

Een ander voordeel is dat je veel flexibeler bent. Je zit in feite nergens aan vast. Het overgrote deel van de providers heeft tegenwoordig namelijk sim only abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen. Dit in tegenstelling tot standaard abonnementen waar je minimaal één maar vaak wel drie jaar aan vast zit.

Op deze manier heb je niet alleen lage kosten per maand maar kun je ook gaan en staan waar je wilt. Je kunt overigens ook bij een sim only voor een langduriger abonnement kiezen. Dit is in de regel goedkoper maar dan heb je wel minder flexibiliteit.

Doelgroep van sim only abonnementen

Een specifieke doelgroep voor sim only abonnementen is er niet. Een sim only is voor iedereen geschikt die gewoon goedkoop wil bellen en geen nieuw toestel nodig heeft, of zelf een toestel wil aanschaffen. Hierbij maakt het niet uit of je nu een particuliere of zakelijke gebruiker bent.

Er zijn ook enorm veel vormen van sim only abonnementen. Het maak dus niet uit of je alleen maar af en toe belt en vooral bereikbaar wilt zijn of dat je juist onbeperkt wilt kunnen bellen en ook gebruik wilt maken van het internet. Er is altijd wel een sim only abonnement dat bij jou past.

Data abonnement

Voor hen die alleen maar gebruik willen maken van het internet, is er ook het zogenaamde data only abonnement. We zien dat hier steeds meer providers op instappen. Een heel handig abonnement als je bijvoorbeeld onderweg op je laptop wilt kunnen werken. Zo bespaar je op de kosten voor het bellen en Sms’en.

Zoals gezegd is het een redelijk nieuwe markt waar soms ook nog wel bepaalde beperkingen gelden. Controleer dan ook altijd voordat je een dergelijk abonnement afsluit, goed de voorwaarden. Zo voorkom je dat je een abonnement afsluit waar je misschien wel heel weinig aan hebt.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart