Satellietbreedbandspeler Telesat tikt Ciena af voor terrestrische backhaul

Het Canadese satellietbreedbandbedrijf Telesat wendde zich tot Ciena voor hulp bij het ontwerpen en uitrusten van zijn terrestrische backhaul-netwerk, terwijl het werkt aan de lancering van een wereldwijde service onder zijn Lightspeed-merk begin 2024.

Ciena gaat Telesat voorzien van een reeks hardware, software en diensten, waarbij de laatste netwerkontwerp, implementatie en testen omvat. Het zal routerings- en schakelmogelijkheden leveren via zijn Ciena 3926- en 5170-platforms en softwarecontrole- en automatiseringsfuncties via zijn Manage, Control and Plan-domeincontroller.

Alles bij elkaar zullen de uitrusting en diensten van Ciena helpen bij het bieden van connectiviteit met maar liefst 50 terrestrische grondstations, evenals virtualisatie van netwerkfuncties en edge computing-technologie om aan de eisen van de klant te voldoen.

Aneesh Dalvi, directeur van Telesat voor landingsstations en gebruikersterminals, zei dat de technologie van de leverancier “zal zorgen voor flexibele, betrouwbare connectiviteit tussen onze grondstationantennes en Points of Presence over de hele wereld.” Hij voegde eraan toe: “De naadloze integratie van datanetwerken op de grond met onze geavanceerde Telesat Lightspeed-satellieten zal ongeëvenaarde snelheid en prestaties garanderen voor onze wereldwijde ondernemingen en overheidsklanten.”

GERELATEERD: SpaceX’s Starlink start een satellietbreedbandmarkt die telecom zou kunnen verstoren – Menon

Telesat is een van de vele aanbieders van satellietdiensten die in de nabije toekomst werken aan het verlichten van breedband in een lage baan om de aarde. Het bedrijf verwacht in 2024 wereldwijd te beginnen met het aanbieden van diensten, met een initiële constellatie van 298 satellieten. In februari zei Telesat dat het verwachtte zijn eerste satellieten in 2023 te lanceren, waarna de bètatests kort daarna zouden beginnen.

Op 30 juni zei Telesat dat het een gecontracteerde achterstand had voor toekomstige diensten van in totaal ongeveer C$ 2,4 miljard. In augustus, Telesat verzekerd van een investering van $ 1,44 miljard van de Canadese regering, waardoor het totale financieringsbedrag werd verhoogd tot C $ 4 miljard.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart