BT viert de terugkeer van live samenwerking op BBWF 21

De Britse operatorgroep BT was prominent aanwezig op de eerste dag van Broadband World Forum 2021, aangezien de telecomindustrie de mogelijkheid om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten verwelkomde.

Beurzen behoren tot de sectoren die het zwaarst zijn getroffen door de lockdowns en algemene beperkingen in verband met de Covid-pandemie. Hoewel we nog steeds door talloze bureaucratische hoepels moeten springen om te reizen en toegang te krijgen tot live-evenementen, mogen we ze tenminste eindelijk hebben. Vrijwel elke keynote spreker op de eerste ochtend van BBWF 21 reflecteerde hierop.

BT had een paar vertegenwoordigers, de eerste was Rob Shuter, CEO van BT Enterprise (foto). Hij was een van de vele sprekers die adviseerden dat de pandemie een fundamentele verschuiving teweeg heeft gebracht in de ICT-omgeving. Van samenwerken op afstand en videoconferenties tot het streven naar ‘zero-touch’ digitale transacties met het oog op hygiëne, Covid lijkt te hebben gediend als een versneller voor het proces van digitale transformatie dat al aan de gang was.

Shuter karakteriseerde deze evolutie voor BT als de overgang van een telco naar een techco, een strategie die het deelt met Vodafone UK en, vermoedelijk, andere operators. Hij benadrukte dat, voordat operators alle veronderstelde B2B-mogelijkheden van 5G kunnen omarmen, ze hun eigen digitale huis op orde moeten krijgen. BT Enterprise heeft Divisie X speciaal gecreëerd om zich te richten op strategische verticale markten en ze te verslaan met razendsnelle digitale diensten.

Natuurlijk gaat BBWF vooral over vaste lijnen, daarom speelt BT zo vaak zo’n prominente rol op het evenement. Shuter benadrukte dat “u geen 5G zonder glasvezel kunt hebben” en gebruikte dat uitgangspunt als een kans om de uitrol van BT en Openreach-glasvezel te vergroten. Dat gezegd hebbende, gaf hij toe dat het VK, met een huidige glasvezeldekking van 24% van het pand, ver achter ligt op het West-Europese gemiddelde van 43%, dus we moeten ons spel op dat vlak serieus verbeteren.

Kort daarna hoorden we van Howard Watson, CTO van BT Group, die meer in het algemeen sprak over de vooruitgang van het bedrijf in de richting van “het bouwen van een innovatieve geconvergeerde netwerkinfrastructuur voor het VK”. Hij herhaalde de opmerkingen van zijn collega over het transformerende effect van de pandemie, vooral als het gaat om de verwachtingen van klanten van hun connectiviteitsdiensten.

Watson gaf ons wat meer specifieke cijfers over de uitrol van Openreach FTTP, waarbij het totale aantal gepasseerde panden dit jaar 4,6 miljoen zal bereiken en nog steeds gericht is op 25 miljoen tegen het einde van 2026. We hebben ook gehoord dat BTEE streeft naar 50% 5G-bevolkingsdekking tegen 2023 en 90% van de Britse landmassa in 2028. Er kan zelfs een beetje hulp zijn van LEO-satellietconnectiviteitsprovider OneWeb om die cijfers te halen.

We hoorden toen over de glimmende nieuwe 5G-kern van BT die tegen 2023 op zijn Network Cloud-infrastructuur zal worden gelanceerd met een beetje hulp van Ericsson. Dit onderwerp werd onvermijdelijk geïllustreerd door een van die bedrijfsarchitectuurdia’s die een verbijsterende reeks gestapelde rechthoeken en pijlen gebruiken om te laten zien hoe alles onder controle is op het gebied van software. Watson besloot door te beloven dat hij het gedoe en de kosten van het verwisselen van alle Huawei-kits van BTEE zou behandelen als een kans om elke mobiele site die hij moet bezoeken te optimaliseren. Er was slechts vluchtig sprake van OpenRAN.

In het 5G/full fiber-tijdperk draait alles om samenwerking, zowel bij de uitrol van de infrastructuur als bij de levering van nieuwe digitale diensten aan verschillende industrieën. Watson bedacht dat er, ironisch genoeg, nog steeds geen vervanging is voor een persoonlijke ontmoeting om dit allemaal te laten gebeuren en vierde de geweldige kansen die door evenementen zoals BBWF werden gecreëerd om precies dat te doen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart