De Canadese Shaw onthult een plan om de glasvezelconcurrentie af te weren

De Canadese operator Shaw Communications heeft zijn strategie uiteengezet om de concurrentie van glasvezeloverbouwers in het land af te weren, en heeft een koers uitgestippeld om tegen 2030 over te stappen van een mid-split-architectuur naar frequency division duplex (FDD) DOCSIS 4.0.

Tijdens een sessie op SCTE’s Cable-Tec Expo zei Shaw Principal Network Engineer Mike Darling dat de operator in 2017 is begonnen met het upgraden van zijn netwerk naar een mid-split bandplan. Meer dan 90% van dat werk is al gedaan, en de rest zal naar verwachting begin 2022 klaar zijn.

Darling legde uit dat de verhuizing heeft bijgedragen aan het terugdringen van de congestie op zijn netwerk tot een ‘historisch dieptepunt’. Hoewel er op korte termijn geen behoefte is aan extra upgrades om congestie tegen te gaan, merkte hij op dat het in 2025 weer een probleem zou kunnen worden. Maar wat Shaw er echt toe zal drijven om zijn netwerk te blijven versterken, is wedstrijd van telco-rivalen die fiber-to-the-home (FTTH) inzetten met symmetrische gigabit-mogelijkheden, zei hij.

Shaw debuteerde met serviceniveaus 1 Gbps en 1,5 Gbps downstream vorig jaar, maar heeft nog geen symmetrisch product.

GERELATEERD: Fiber is een rage, maar DOCSIS is niet dood: CableLabs

Hij zei dat Shaw twee primaire paden overwoog om zijn netwerk te upgraden: rechtstreeks van een mid-split naar full-duplex DOCSIS 4.0 (FDX) of een meer geleidelijke overgang naar FDD. Terwijl de eerste meer tijd en geld zou kosten omdat er een passieve installatie of FTTH voor nodig zou zijn, merkte Darling op dat het efficiëntievoordelen zou opleveren omdat “we niet lang naar dat knooppunt hoeven terug te gaan” zodra het is bijgewerkt.

Darling zei echter dat Shaw momenteel neigt naar een gefaseerde overgang naar FDD. Zodra de mid-split-uitrol is voltooid, gaat het rechtstreeks over naar een high-split-upgrade. Rond 2024 zal het FDD beginnen te implementeren met een 204 MHz-configuratie en dat opvoeren tot een 396 MHz-implementatie vanaf 2026.

“Hoewel we efficiëntie verliezen en mogelijk meerdere keren terug moeten naar knooppunten, is de snelheid erg belangrijk, vooral in onze context, terwijl we momenteel concurreren met glasvezel naar huis. Het zorgt voor een kortere upgradecyclus”, zei hij over de grondgedachte achter het plan.

GERELATEERD: Canada’s Rogers haalt rivaal Shaw op in een deal van $ 16 miljard

Eerder dit jaar kondigde Rogers Communications plannen aan om Shaw over te nemen voor ongeveer $ 16 miljard, in een deal die naar verwachting in de eerste helft van 2022 zal worden afgerond. Het is onduidelijk of en hoe die transactie het plan van Shaw zal beïnvloeden.

Verschillende andere kabelspelers schetsten onlangs hun plannen om glasvezel over te nemen. In de VS richtte Comcast zich onlangs op upgrades naar een mid-split als een belangrijke stap op zijn weg naar de implementatie van DOCSIS 4.0-technologie, terwijl Charter Communications zei dat het high-splits zal nastreven in geselecteerde markten. Cox Communications heeft momenteel sub- en mid-splitconfiguraties, maar wil in de nabije toekomst overschakelen naar een high-split.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart