Apple iPhone-productie naar verluidt getroffen door droogte van chips

De wereldwijde krapte in de levering van halfgeleiders vertoont geen tekenen van afname met berichten dat Apple zijn iPhone-bestellingen met 10 miljoen moet verminderen.

De goss komt met dank aan Bloomberg en zijn anonieme bronnen. Ze denken dat Apple zijn productiedoelstellingen voor de iPhone 13 waarschijnlijk met maximaal 10 miljoen stuks zal verlagen dankzij een gebrek aan componenten van Broadcom en Texas-instrumenten. Dat moet vooral Apple afschrikken omdat het zo’n prioriteit heeft gegeven aan het produceren van componenten zoals de hoofdprocessor zelf, maar een ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

De droogte van chips is al een tijdje aan de gang en leek aanvankelijk te worden veroorzaakt door het aanleggen van voorraden na Amerikaanse embargo’s tegen Huawei en enkele andere Chinese bedrijven. Maar het is duidelijk geworden dat de wereldwijde toeleveringsketens op allerlei gebieden onder druk staan, omdat de gevolgen van het een jaar of zo stilleggen zich beginnen te manifesteren. Wereldwijde onderlinge afhankelijkheid en just-in-time supply chains zijn erg gevoelig gebleken voor uitzonderlijke verstoringen.

De aandelenkoers van Apple was omlaag een procent of zo op het nieuws, wat suggereert dat er leveringsbeperkingen waren geweest geprijsd erin, maar misschien niet in de mate van 10 miljoen iPhones. Misschien een nog grotere zorg voor investeerders is het gebrek aan licht aan het einde van de tunnel, vooral nu de winter op het noordelijk halfrond nadert en daarmee het vooruitzicht van verdere Covid-lockdowns.

In gerelateerd nieuws Nikkei onlangs gemeld dat TSMC van plan is om samen te werken met Sony om een ​​chipfabriek van $ 7 miljard te bouwen in Japan, waarbij de belastingbetalers van het land de helft van de kosten bijdragen. Blijkbaar gaat het beeldsensoren en autochips maken, wat een herinnering is aan hoeveel industrieën afhankelijk zijn van de halfgeleidersector.

TSMC is ‘s werelds dominante chipfabriek en is gevestigd in Taiwan, dat leeft onder de constante dreiging van Chinese inmenging of zelfs invasie. Daarom heeft het zijn best gedaan om geografisch te diversifiëren, geholpen door de strategische prioriteit die door veel landen aan halfgeleiders wordt gegeven. Deze Japanse zet, als het gebeurt, zal aanzienlijk zijn, maar de fab begint pas in 2024 met het maken van chips.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart