Altice leent het playbook van Verizon met flexibele breedband, mobiele pakketten

Altice USA sloot contracten en bundels af, in navolging van rivaal Verizon bij het uitrollen van een flexibelere manier voor klanten om breedband-, mobiele en tv-diensten te kopen van de merken Optimum en Suddenlink.

Met de nieuwe aanpak, Optimum FlexAbility genaamd, kunnen klanten een of meerdere services kopen en hun abonnementskeuzes op elk moment wijzigen. Altice VS gooide het aanbod als “risicovrij”, waarbij wordt opgemerkt dat er voor geen enkele service kosten zijn om te downgraden naar een lager niveau, dat er geen jaarcontract is en dat klanten die zich aanmelden een 60 dagen geld-terug-garantie krijgen.

“We weten dat geen twee huishoudens hetzelfde zijn, en Met Optimum FlexAbility kunnen klanten de juiste services voor hen kiezen met de mogelijkheid om hun abonnement te wijzigen naarmate hun behoeften evolueren”, vertelde Matt Marino, EVP of Consumer Services van Altice USA, aan Fierce.

Breedbandopties op tafel zijn 100 Mbps, 300 Mbps, 500 Mbps en 1-gig servicelagen, terwijl mobiele abonnementen 1 GB, 3 GB of onbeperkte data bieden. In plaats van een korting aan te bieden voor meerdere mobiele lijnen, zei Altice dat de prijzen consistent zijn voor elke toegevoegde lijn.

Tv-pakketten variëren van een basisuitzendingsaanbod met lokaal nieuws tot meer inclusieve opties met sport-, entertainment- en kinderinhoud, met streaming als alternatief. Nu prijzen voor tv-opties inclusief de kosten van een settopboxhuur.

Internetkosten variëren van $ 29,99 per maand voor het 300 Mbps-pakket tot $ 49,99 voor 1-gig-service. Mobiele prijzen beginnen bij $ 14 per maand voor het dataplan van 1 GB en gaan tot $ 45 voor onbeperkt. En tot slot, traditionele tv-pakketten variëren van $ 29 per maand voor Optimum Basic met 50+ kanalen tot $ 94 voor Premier met 420+ kanalen, waaronder HBO Max, Starz en Showtime en meer. De Stream TV-optie is $ 5 per maand, of gratis bij de 1-gig internetoptie.

Het spel van Altice lijkt opvallend veel op de Mix & Match-strategie van Verizon, die aanvankelijk ook de mobiele onbeperkte data-abonnementen voordat het in januari 2020 werd uitgebreid met aangepaste breedband- en tv-diensten. Net als het nieuwe aanbod van Altice, elimineerde het Mix & Match-programma van Verizon jaarcontracten.

Tijdens de winstoproep van Verizon in het tweede kwartaal van 2021 zei CEO Hans Vestberg dat zijn Mix & Match-campagne “heeft geleid tot sterke prestaties voor zowel” zijn draadloze als Fios-aanbod.

Vorige maand merkte Ronan Dunne, hoofd van de Consumer Group van Verizon, op een investeerdersconferentie op dat het programma “sterk blijft resoneren” bij klanten. Hij voegde eraan toe: “klanten blijven langer en geven meer uit bij ons. We zien dus echte ARPU- en ARPA-groei. En ik denk dat de kwaliteit van de ervaring, plus de keuze binnen de propositie, daar de drijvende kracht achter is.”

GERELATEERD: Altice USA verwacht 20K breedbandsubs te verliezen in Q3

De stap komt op het moment dat Altice de toevoeging van breedbandabonnees nieuw leven in wil blazen en zijn achterblijvende draadloze MVNO-activiteiten een vliegende start wil geven na het abrupte vertrek van Altice’s COO en telecomchef in september.

“Het lijkt erop dat nieuw management nieuwe ideeën heeft”, zegt Roger Entner, oprichter van Recon Analytics. Hij merkte de gelijkenis van Optimum FlexAbility op Verizon’s Mix & Match-programma op, maar zei dat het niet per se verrassend is dat Altice dit voorbeeld volgt, aangezien Verizon “behoorlijk succesvol is geweest met hun aanbod” en veel van Altice’s voormalige Cablevision-markten “liggen midden in de markten van Verizon. ”

Hoewel het aanbod het zou kunnen helpen om beter te concurreren met Verizon, wees Entner erop “het grote verschil tussen Fios en Altice is dat Fios symmetrisch is en Altice niet.” Een vertegenwoordiger van Altice USA beweerde dat het symmetrische snelheden biedt via zijn Optimum Fiber-product, dat momenteel ongeveer 20% van zijn Optimum-voetafdruk dekt.

Entner concludeerde: “Klantvriendelijker prijzen helpt altijd. De vraag is hoeveel.”

Dit verhaal is bijgewerkt met opmerkingen van Altice USA en met abonnementsprijzen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart