Inkomsten uit 5G-diensten bereiken dit jaar $ 73 miljard – Juniper

Operators hebben het potentieel om de komende jaren honderden miljarden dollars per jaar aan inkomsten uit 5G-diensten te genereren, mits ze zich richten op virtualisatie in de kern.

Zo voorspelt Juniper Research, wiens laatste rapport de wereldwijde inkomsten uit 5G-services tegen het einde van dit jaar op $ 73 miljard schat, een stijging ten opzichte van de $ 20 miljard die vorig jaar werd geregistreerd toen 5G-services nog in de kinderschoenen stonden, en 8,5% van de operator vertegenwoordigde. winst. Het cijfer zal tegen 2026 stijgen tot meer dan $ 600 miljard, maar operators zullen hun netwerken moeten voorbereiden naarmate het datagebruik toeneemt.

Het is dezelfde conclusie die de analist kwam in een vergelijkbaar rapport dat een jaar geleden werd gepubliceerd, zij het met andere cijfers. Dat suggereert misschien dat operators niet zoveel vooruitgang hebben geboekt met virtualisatie als de analisten in de afgelopen 12 maanden hadden gewild. Toegegeven, Juniper maakte dat punt niet specifiek.

“Gezien de verschillende vereisten van deze 5G-gebruiksscenario’s”, zei rapportauteur Dave Bowie, verwijzend naar mobiele gaming en immersive reality-services die de komende vijf jaar in gebruik zullen toenemen, “tools voor netwerkorkestratie die het realtime beheer van netwerkbeheer mogelijk maken. prestaties zijn de sleutel tot het leveren van een dienst die voldoet aan de vraag van 5G-abonnees en die operators in staat stelt de inkomsten uit 5G-diensten volledig te maximaliseren.”

Juniper voorspelt inderdaad dat operators “uitdagingen zullen tegenkomen bij het voldoen aan de mobiele data-eisen die voortvloeien uit 5G-netwerken”, en voorspellen een toename van het mobiele dataverkeer gegenereerd door 5G-verbindingen tot 1,5 miljard Petabyte wereldwijd tegen 2026. Meer dan 80% van de 5G-data zal te wijten zijn aan mobiele breedbandverbindingen.

Het heeft geen vergelijkend cijfer gegeven, noch is er een verkeerscijfer in de precisie van het rapport van vorig jaar; de 2020-versie bevat echter een voorspelling dat data-intensieve 5G-gebruiksscenario’s zullen leiden tot een totale groei van het mobiele dataverkeer van 270% over een periode van vijf jaar, wat een nuttige indicator is voor de omvang van het probleem.

Door hun inspanningen te concentreren op het visualiseren van kernnetwerkfuncties, kunnen operators aan die verkeersbehoeften voldoen, terwijl ze een rendement willen genereren op de enorme investeringen die ze tot nu toe in 5G hebben geploegd.

De lopende 3,45 GHz-spectrumveiling in de VS is een van de vele 5G-frequentieverkopen van het afgelopen jaar die operators hebben aangemoedigd om afstand te doen van hun geld. De huidige veiling zal niet de duizelingwekkende hoogten van zijn C-band-voorganger eerder dit jaar bereiken – het lopende totaal stond dinsdag aan het einde van de wedstrijd overigens op $ 2,2 miljard – maar wereldwijd geven telco’s zwaar uit aan spectrum, om nog maar te zwijgen van apparatuur en uitrol kosten.

Het is daarom logisch dat ze naar virtualisatie en automatisering kijken om het meeste uit die netwerken te halen en een goede ervaring te bieden aan de klanten waarvan ze hopen dat ze uiteindelijk meer zullen betalen voor 5G.

Naast het vergroten van de inspanningen voor netwerkvirtualisatie en netwerkorkestratie, adviseert Juniper telco’s om de uitrol van glasvezel-backhaulinfrastructuur te versnellen om de dreiging van 5G-verkeerscongestie te verminderen.

Glasvezel is ook niet goedkoop, maar klantontevredenheid ook niet, en er staan ​​grote investeringen op het spel.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart