Google lanceert een flexibelere versie van zijn cloudportfolio

Google Distributed Cloud is een verzameling hardware, software en services die niet beperkt zijn tot de openbare cloud.

De gedachte lijkt te zijn om Google Cloud goedheid te bieden aan bedrijven die aarzelen om all-in te gaan op de openbare cloud, wat verstandig lijkt. In zijn blog de aankondiging van de ontwikkeling Google GM en VP of Product voor IaaS, Sachin Gupta, bleef zich inleven in organisaties die om welke reden dan ook hun volledige workloads niet naar de openbare cloud kunnen of willen verplaatsen.

“Om ervoor te zorgen dat deze workloads nog steeds kunnen profiteren van wat de cloud te bieden heeft, kondigen we vandaag bij Google Cloud Next ’21 Google Distributed Cloud aan, een portfolio van oplossingen bestaande uit hardware en software die onze infrastructuur uitbreiden tot aan de rand en in uw datacenters”, blogt Gupta.

Hoewel niet specifiek gericht op de telecomsector, maakt de vermelding van de edge dit een belangrijke ontwikkeling voor zowel operators als telecomleveranciers. In feite is dit portfolio ontworpen om te bestaan ​​in de operator edge, customer edge en Google edge-locaties, waarvan ons is verteld dat er meer dan 140 over de hele wereld zijn.

Het is gebouwd op Google’s Anthos-software, waar Ericsson onlangs warme woorden voor heeft gehad, dus het lijkt erop dat Google blijft proberen aardig te spelen met het bredere ICT-ecosysteem. Tot de hardwarepartners behoren Cisco, Dell, HPE, Intel en Nvidia, terwijl zowel Ericsson als Nokia in de blog vertegenwoordigd zijn.

“De aankondiging van Google Distributed Cloud ondersteunt Ericsson’s visie dat het netwerk een platform van innovatie wordt, waardoor bedrijven in het hele ecosysteem de applicaties van de toekomst kunnen leveren zoals ze dat nodig hebben, en het volledige potentieel van 5G en edge ontsluiten”, aldus Rishi Bhaskar. , Hoofd Hyperscale Cloud Providers voor Ericsson Noord-Amerika.

“Deze aankondiging bouwt voort op onze voortdurende samenwerking met Google Cloud om Nokia cloud-native 5G core en Nokia radio-oplossingen te ontwikkelen voor het edge computing-platform van Google”, zegt Nishant Batra, Nokia Chief Strategy and Technology Officer. “Door deze relatie uit te breiden naar Google Distributed Cloud Edge, zullen we de keuze en flexibiliteit van de klant vergroten, en uiteindelijk ons ​​wereldwijde klantenbestand helpen met meerdere cloudgebaseerde oplossingen om 5G-services aan de netwerkrand te leveren.”

Je kunt horen van alle anderen die betrokken zijn bij de blog en Light Reading heeft iets goeds analyse van wat dit zou kunnen betekenen voor de bredere telecomsector. Zoals altijd moeten operators lang en goed nadenken voordat ze hun ziel aan een hyperscaler verkopen, maar misschien zal de relatief flexibele, collegiale benadering van Google hun zenuwen een beetje kalmeren. Google heeft een inhaalslag te maken met public cloud leider AWS en deze aankondiging kan goed helpen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart