Welke opleidingen heb je nodig als je engineer wilt worden?

Altijd al gedroomd om aan de slag te mogen gaan als engineer, dan wordt het hoogtijd je hier een beetje meer in te verdiepen. Werken als engineer is namelijk heel erg leuk en brengt super veel voordelen met zich mee, waaronder wel hele goede arbeidsvoorwaarden. Dit laatste zorgt er ook voor dat het balans tussen werk en privé eigenlijk best heel goed is. Wist je dat er allerlei soorten engineers zijn? Misschien ben jij ook dol op software en de ontwikkeling ervan, maar hoe zit het met de mogelijkheden en de opleidingen die je hiervoor nodig bent?

Wat ben je nodig als engineer?

Je wordt natuurlijk niet, zomaar een engineer. Hier komen wel een aantal dingen bij kijken, waaronder een gedegen opleiding richting bijvoorbeeld werktuigbouwkunde. Daarnaast speelt het niveau hierbij ook nog een rol, want er zijn verschillende opleidingsniveaus die je kunt doen om tot een engineer te komen. Zo beginnen de meeste met een mbo-opleiding en stroom je later door naar een opleiding op het hbo en misschien zelfs nog het wo. De mogelijkheden om tot een engineer te komen zijn eindeloos, waardoor eigenlijk iedereen kan worden wat die graag zou willen zijn. De ene zou er alleen iets langer over kunnen doen dan de ander, maar dit maakt het resultaat niet minder.

Heb jij alle opleidingen gehaald?

Beschik jij over de juiste opleidingen en cursussen, dan wordt het tijd om een baan te gaan zoeken. Een baan als engineer hoeft niet zo lastig zijn, omdat er veel openstaande vacatures zijn. Waarschijnlijk wil je wel graag weten hoe jij deze vacatures kunt vinden en wat men allemaal vraagt. Als je kijkt op www.wr.nl dan kun je alle openstaande vacatures per sector bekijken. Stel je wilt als software engineer aan de slag, dan kun je eenvoudig zoeken op een software engineer en kun je de afstand zo groot maken als jezelf zou willen. De keuze is uiteindelijk helemaal aan jou!

Wat verdien je als engineer?

Bij iedere vacature staat vermeld, wat de salarisindicatie is. Zo kun je al een klein beetje inschatten wat je ongeveer kunt gaan verdienen. Natuurlijk zijn de salarissen wel leeftijd en ervaring afhankelijk. Een junior engineer zal namelijk iets minder verdienen dan een senior, wat overigens ook niet zo gek is. Een senior engineer heeft namelijk al een ruime ervaring opgebouwd en weet precies waar zijn vak voor staat. Terwijl een junior, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden net om de hoek komt kijken. Het salaris van een engineer is wel erg goed te noemen, waardoor de baan zeer gewild is.

Waar solliciteer jij?

Het is voor ons wat lastig te zeggen waar jij het beste kunt gaan solliciteren, omdat er zoveel mogelijkheden zijn. Het is misschien wel zo handig om een bedrijf te kiezen, waar jij je prettig bij voelt. Op deze manier zul jij prettig naar je werk gaan en zul je ook een stuk langer kunnen werken bij je werkgever. Welk bedrijf heeft jouw voorkeur?

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Ithassle
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart